Oldal kiválasztása
A bőrradírozásra szükség van, hiszen az elhalt hámsejtjeink ha maguktól nem jönnek le, akkor kicsit segíteni kell nekik, hogy megváljanak tőlünk. Na de mivel és hogyan? Van erre DIY változat? Van bizony, csak néhány apróságra kell figyelni. Elsősorban azt vedd figyelembe, hogy mennyire érzékeny a bőröd.
Érzékeny bőr

Ha a a legkisebb napsütésben pecsenye vörösre égsz, a táskád pántja ruhán keresztül is kidörzsöli a bőröd veresre, akkor te az érzékeny kategória vagy. Soha ne radírozz durva szemű sóval, a bőrödet kicsit is irritáló műanyag szivacsfélékkel,  mert nem a kellő eredményt fogod elérni.

DIY
Készítsz nagyon finom szemű tengeri sóból és olíva olajból (nem kell a legdrágább, nem szívódik fel) egy kis bőrradírt! Fogj egy üres üvegküblit (nem kell nagy, elég 1,5 2 dl) és tegyél bele 2 evőkanál sót, majd folyasd rá az olíva olajat, időnként keverd meg. Ha elérte azt az állagot, ami kb. a nedves homok a Balaton parton, akkor hagyd abba a kutyulást, mert készen vagy. Olyan illóolajat vegyél elő, ami biztosan nem irritálja a bőröd, mert már kipróbáltad. Pl. levendula, mandarin. Ha irritálja a bőrödet a sós radírozás, azonnal hagyj fel a művelettel! Próbálkozz inkább a kávézaccos bőrradírozással, hátha a kávézacc nem dörzsöli annyira erősen a bőröd.
Normál bőr
Ha a bőröd nem reagál a környezet külső behatásaira heves ellenreakcióval, akkor Te a normál bőrűek vidám táborát gazdagítod. Neked jöhet a luffa, a tökbél nem fog bántani.
A sós bőrradírral alaposan masszírozd át a bőröd, körkörös mozdulatokkal és végül alaposan öblítsd le a bőröd. Kis olajos érzet marad, mert az olívaolaj nem elegyedik a vízzel, a bőröd viszont szárazságának mértékében ragaszkodni fog az olajhoz. Ha van kedved bolondíthatod a bőrradírod a kedvenc illóolajaid illatával, valszeg nem fognak bántani téged a citrus félék: narancs, citrom (kellemes frissítő hatásúak reggel) utána viszont ne menj közvetlenül napra vagy szoláriumba, mert a fény hatására barna foltok jelenhetnek meg a bőrödön. Ezt nem tudhatjuk előre, de ne is kísérletezz!
Rinocérosz bőr
Szerencsés ember vagy, ha rinocérosz bőrrel áldott meg az anyatermészet. Neked jöhet nap, szél, hó, semmi sem billenti ki a bőrödet a megszokott kis nyugalmából. Irigylésre méltó a bőröd!
Használhatsz sós radírt, durva szemű sósból is, ha úgy látod egy alaposabb radírozás rád férne. (Nyilvánvaló jel, ha pikkelyekben jön le a bőröd, amikor leveszed a nadrágod.)
A sós radírhoz használhatsz illóolajokat, illat olajokat is, tehetsz a küblibe szárított virágot (levendula, körömvirág) már csak a szépség kedvéért.