Oldal kiválasztása

Pár éve a Pázmány olasz tanszékvezetőjével beszélgettem, amikor ellátogattak hozzánk Pécsre és megütközve hallgattam, hogy a felesége nem eszik velünk, mert csak nyers ételt eszik. Először néztem bután, nem értettem miről van szó. Azóta sok idő eltelt, itt Pécsett is nyílt egy natúr, vegán étterem (se állati, se feldolgozott növény, az ételeket aszalják, max. 40 fokig melegítik) és mivel egy mamamis cimbi is ott kezdett dolgozni, úgy éreztem most vagy soha. Meg akarom érteni, mi az ami Ildit, Gyuri feleségét arra indította, hogy csak nyers dolgokat egyen. Mert bevallom őszintén bennem voltak ilyen kérdések: Nem unalmas csak növényt enni? Nem hideg minden, ami nincs megfőzve? Milyen már a kelkáposzta levele, ha nyers? Ezekre a kérdéseimre mind megkaptam a választ és most már két éve rendszeres látogatója vagyok a Natúrnak. (A férjem csak Salibárnak hívja, vagy Salátázónak, mert ő nem eszik növényi részecskéket sem nyersen. Őt így szeretjük. Az hogy főzve a krumplin kívül mást is megeszik, mind az én érdemem. meg talán a gyerekeké, akik boldogan ropogtatják előtte a káposztalevelet és a zellergumót is.)
Aki még nem próbálta nem tudja elképzelni sem, mennyi rafinált finomság készülhet nyersen és mennyire változatos aszalványokat lehet készíteni (megjegyzem meg is lehet tanulni, csak egy jó aszaló kell hozz.) rukkolaNekem nagy kedvencem a toszkán spaghetti, ez nem más, mint spaghetti vékonyságúra felcsíkozott cukkini, szárított paradicsomdarabkákkal fekete olíva bogyóval nyakon öntve olíva olajjal és fűszerek (klasszikus olasz fajták). És ennyi. Borzasztó finom. És ami számomra a legvonzóbb a nyers étkezésbe, hogy nem követi az evést kajakóma. Nem leszek fáradt és nem csukódik le a szemem. Ez nagy előny!