Oldal kiválasztása

Mi is felnőttünk úgy, hogy a fehér pöttyös csomagolásúval fürödtünk, aztán itt vagyunk. Igen ám, de nem mindenki ilyen szerencsés. Az SLS tartalmú bolti szappanok (sajna mindegyikbe teszik ezt az anyagot, mert ettől jól habzik) képesek arra, hogy leszedjék a bőr azon védő rétegét, ami megóv minket a környezeti hatásoktól és a védtelenül maradt bőr sokaknál ekcémával, hámló piros foltokkal és egyéb tünetekkel jelez, hogy ez így nincs jól. pici szappanokÉs ezt a problémát nem oldja meg a testápolózás, mert aki sokat mos kezet, az bizony minden alkalommal lecsutakolja a testápoló ápoló olajait (ha van benne, mert ha csak mineral oil szerepel benne, akkor nyugodtan hajítsd a kukába a drága krémed, mert kőolajat tettek bele.) Igen, a patikai krémekbe is ezt teszik, meg parafint, és az se jobb. Tök egyszerűen vissza kellene térnünk oda, hogy nem szedjük le a bőrünk barrier rétegét kémiai szerekkel és akkor sok ember gondja már meg is oldódott. Mert akinek nem extra száraz vagy érzékeny a bőre, annak már ennyi elég.

És mi legyen bolti helyett? Vegyek drága natúr szappant? Ha jó minőségű szappant veszel, akkor az bizony drágább mint a bolti, de ápol (kevesebb kézkrém kell majd), tovább elég (na de csak akkor, ha jól van elkészítve) és látványra szerintem minden szappant ver egy szép agyaggal színezett szappan. Lehet játszani a formákkal, illatokkal, tényleg végtelen a variáció. Ha nem érzel késztetést, hogy holnaptól lúgot oldj és mézes gyömbéres őzike formájú szappanokat gyárts kecsketejjel, akkor sem vagy hulladék, csak nincs időd ezekre a tevékenységekre és a tudás sincs még a fejedbe. De sebaj, az m&p szappan alap készen kapható, csak színezék, és illóolaj kell hozzá miután felolvasztottad.
Ma délelőtt egy „kontroll csoporton” kipróbáltam 1,5 óra alatt fél kg szappan alapot feldolgoztunk és gyönyörű lett a végeredmény.

 

Óvd a bőröd természetes testápolóval